Tinutul berberilor

Numele arab al țarii, al-Magrib al-Aqsa, inseamna Vestul Extrem si se refera la faptul ca Marocul este cea mai vestica țara din lumea araba.

Localizat in Parcul National Toubkal, in partea sud-vestica a Marocului, Toubkal este varful cel mai inalt din Muntii Atlas si din statele arabe. Prima ascensiune europeana are loc in 1923 realizata de catre Marquis de Segonzac, Vincent Berger si Hubert Dolbeau.

4167m
altitudine varf
8 zile
durata
usor
dificultate
1740m
altitudine baza

Detalii

Muntii Atlas s-au format atunci cand placile tectonice ale Europei si Africii s-au ciocnit, producand ridicarea scoartei terestre. Ei formeaza un lant inalt in nord-vestul Africii, cu varful cel mai inalt denumit Toubkal. Acesta este situat in sudul Marocului si are o inaltime de 4165m. Muntii Atlas actioneaza ca o bariera climatica intre zonele de coasta ale Atlanticului si Mediteranei si gigantul Sahara, care cuprinde o treime din Africa. Desertul Sahara se intinde de la Oceanul Atlantic in vest, pana la Marea Rosie in est, fiind de 26 de ori mai mare decat suprafata Germaniei.

Marrakech-ul este unul dintre centrele turistice importante din nordul Africii. Este renumit pentru monumentele de arhitectura din partea veche a orasului denumita "medina". Aici intalnesti stradute ascunse, palate si cateva dintre cunoscutele bazaruri orientale. Djemaa el Fna este piata in jurul careia s-a dezvoltat orasul vechi si un important punct turistic.

Itinerariu

Ne tinem de program dar uneori suntem flexibili

Ziua 1

Transfer la Imlil.

Se alege ruta din Cluj sau Bucuresti catre Marrakech si apoi la Imlil, la 60 km sud de Marrakech. Ne vom caza la Riad si avem timp liber si vizitarea unui sat berber de munte.

Ziua 2

Urcam din Imlil (1740m) pana la Refuge du Toubkal (3207m). Vom avea curs de initiere in supravietuire, orientare pe munte, vom invata sa citim o harta precum si tehnica de ascensiune pe un varf inalt.

Ziua 3

Varful Jebel Toubkal

Plecam la ora 5.30 dimineata si incepem ascensiunea pe varful Jebel Toubkal, cel mai inalt vard din Africa de nord. Apoi coboram la Imlil si ne intoarcem la cazarea din Riad.

Ziua 4

Domeniul filmelor

Plecam la ora 8 dimineata din Imlil, ca sa vizitam Kasbah ait Benhaddou, un loc ce se gaseste in patrimoniul mondial Unesco. Aici s-au filmat numeroase filme precum:

Sodom and Gomorrah (1963)Oedipus Rex (1963)The man who would be king (1975)The message (1976)Jesus of Nazareth (1977)Marco Polo (1982)The Jewel of the Nile (1985)The Living Daylights (1987)The last tempation of Christ (1988)The sheltering sky (1990)Kundun (1997)The mummy (1999)Gladiator (2000)Alexander (2004)Kingdom of heaven (2005)Babel (2006)One night with the king (2006)Prince of Persia (2010)Son of god (2014)
Ziua 5

Plecam la ora 8 dimineata ca sa vizitam canionul Dades si apoi impresonantul canion Toudra. Din canionul Toudra vom ajunge in Merzouga, poarta de intrare in desertul Sahara. Aici vom lasa masinile si ne vom continua drumul pe dromaderi, deplasandu-ne mai departe in desert, pana aproape de frontiera cu Algeria, unde se va desfasura cursul de initiere in supravietuire: orientarea in desert, procurarea hranei in aceasta parte a lumii, citirea unei harti, cum sa iti procuri apa, cum procedezi cand te surprinde o furtuna de nisip, cum faci un foc si din ce materiale.

Ziua 6

Rasaritul soarelui in desert/

Plecam la ora 6 dimineata pentru a surpinde rasaritul de soare in plin desert. Dupa ce luam micul dejun, pornim spre Marrakech, seara vizitam cunoscuta piata Jemma'Él'Fna.

Ziua 7

Zi libera de vizitare si cumparaturi in Marrakech.

Ziua 8

Intoarcearea acasa.


Perioada14-21 Septembrie 2021
Persoaneminim 3
Cazareriad, cort berber
Transportmasina, avion

Echipament tehnic

Rucsac 40-60 litriSac de dormit usor (temperatura de comfort 0 grade)Ochelari de soare- 100%UVCrema de protectie - fata si buze - factor de protectie ridicatSticla pentru apaFrontala

Asigurare

Recomandam asigurari de calatorie si optiuni de interventie, recomandate de firmele de asigurare ce sunt in colaborare cu agentia noastra de turism. Dupa ce optezi pentru o expeditie cu noi, un consultant te va indruma pentru achizitia unei polite potrivite pentru tine.

Imbracaminte si incaltaminte

3-4 tricouri2 flanele din bumbacPantaloni scurtiPantaloni si suprapantaloniO haina din Gore-texPolar sau soft shellManusiCaciula sau BuffMasca de fata (cagula) pentru vantSandale sau o pereche de pantofi sportBocanci clasici

Ce include?

Ghid localInstructorEchipament de cursTransfer aeroportTransport pe toata durata cursuluiMic dejun si cinaCazare pe toata durata cursuluiO noapte cazare in desert in corturi berbereInchirierea dromaderilor pe toata deplasarea in desert

Ce nu include?

Biletul de avion pana la Marrakech dus-intorsPranzulBauturile din afara meselorBiletele de intrare la muzee (daca va fi cazul)BacsisuriAsigurarea medicara (obligatorie)

Pretul pachetului:

690

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition