O TURA PRIN ISTORIA CETATILOR DACILOR

Cetăţile dacice sunt expresia concretă a nivelului de dezvoltare excepţionala a civilizaţiei regatelor dacice de la sfârşitul secolului I i.Hr.

Monumentele dacice înscrise pe lista patrimoniului UNESCO pe care le vom vizita in aceasta tura SURVIVAL 4x4 sunt următoarele:

 • Cetatea Sarmizegetusa Regia, Capitala Regatului Dac
 • Cetatea Costesti – Cetatuie prima capitala a Daciei
 • Cetatea Blidaru

Perioadă2024
Persoaneminim 2 masini / curs
LocațieMuntii Orastiei
Dificultate🔵 usor/mediuVezi Grade Dificultate
TipOverlanding

Recomandari

Este necesar un vehicul 4x4. Acesta poate fi și un SUV, dar trebuie să respecte urmatoarele condiții:

 • este obligatorie roata de rezervă, care să aibă aceeași dimensiune ca și celelalte anvelope cu care mașina este echipată
 • anvelopele recomandate sunt de tip A/T (All Terrain) sau M/T (Mud Terrain)
 • participarea nu este interzisă cu anvelope standard pentru asfalt, dar în caz de ploaie, teren umed sau pietre acestea nu vor face față
 • recomandăm scut metalic, cel puțin pentru motor
 • •recomandăm stație radio de emisie-recepție (cel puțin stații portabile walkie talkie) pentru accesul la toate informațiile transmise și în timpul deplasării
 • Deținerea unei roți de rezervă după criteriile menționate mai sus este o cerință obligatorie. Lipsa roții de rezervă sau dimensiunea greșită a acesteia vor duce la interzicerea participării la tura.

  Itinerariu

  Toate rutele de pe acest traseu au fost identificate și testate în prealabil.Traseul ales de Flo Adventure pentru aceasta tura alternează în niveluri de dificultate, dar este gândit în așa fel să poată fi parcurs de orice cursant care deține o mașină 4x4, conformă cu cerințele noastre (vezi RECOMANDARI). Acest traseu necesită o ușoară cunoștință în condusul off-road. Bineinteles, varianta ideală este existența unei experiențe anterioare, dar nu este o cerință obligatorie.

  Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

  ZIUA 1 - 80 KM PARCURȘI

  Ora 11: Ne întâlnim cu toții în satul Grind de unde se pleaca pe un drum comunal de pietriș combinat cu asfalt.

  Vom intra in Muntii Poiana Rusca unde vom traversa pajiști si paduri până vom ajunge în jurul Poienii Cheia. De aici vom merge spre Taul Ursului pe un drum de piatra si pamant. Vom urca si vom trece prin spectaculoasele peisaje ale acestei zone.

  Vom campa in aceasta zona a muntilor Poiana Rusca.

  ZIUA 2 - 115 KM PARCURȘI

  Micul dejun.

  După ce ne strangem echipamentul de camping, vom pleca cu mașinile pe drumuri de tara si asfalt ce ne vor duce printr-un peisaj spectaculos trecând prin apropierea carierei de marmura Ruschita.

  Marmura de Ruschita este o piatra naturala recunoscuta pentru rezistenta la uzura si proprietatea de a-si mentine frumusetea naturala, indiferent de culoarea pe care o are.

  De acolo mergem mai departe, vom trece de barajul lacului de acumulare, Cincis si vom ajunge la Castelul Corvinilor. Dupa vizitarea acestuia vom intra in Muntii Orastiei si Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina si o sa ajungem in zona de campare in inima Daciei inconjurata de cetatile dacice.

  Seara vom avea discutii despre zilele petrecute impreuna.

  ZIUA 3 – 70 km KM PARCURȘI

  Micul dejun.

  Vom urca spre cetatea Dacica, Costesti-Cetatuie, care face parte din complexul de fortificatii si asezari din epoca dacica. In istoria Daciei, cetatii de la Costesti ii revine un loc aparte, fiind cea mai veche cetate din Muntii Orastie, cat si a faptului ca, foarte probabil, aici a functionat prima capitala a regatului infiintata de Burebista.

  De aici ne vom deplasa spre o alta cetate dacica numita Blidaru. Sistemul de fortificare al Cetatii Blidaru era format din trei turnuri de paza. Cetatea a fost ridicată în a doua jumătate a sec. I i.Hr., după domnia lui Burebista şi reprezinta o capodopera a arhitecturii militare dacice

  Dupa un pranz pe care il vom lua in aceasta zona dacica, ne vom indrepta spre capitala Daciei - Cetatea Sarmizegetusa Regia, care este situata pe versantul sudic si pe culmile muntelui Muncelu.

  Dupa vizitarea ei ne vom indrepta spre Orastie pe un drum combinat de asfalt si pietris.

  Aici vom si incheia tura noastra.


  Informatii

  Costul turei include:

  Ghid montan – national

  Costul turei nu include:

  Mâncarea, transportul - mașina de teren, combustibilul, cazarea, asigurarea pe mașina. Cheltuieli de tractare sau reparatie in caz de incidente, amenzi primite pe durata turei. Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pret.


  1 singura persoana in masina (respectiv soferul)

  750 

  ron

  /persoana

  sofer + insotitor/insotitori

  1300 

  ron

  /masina

  Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition