ZONA DE POVESTE

Scarita-Belioara este o rezervatie geo-botanica din Muntele Mare ce cuprinde varfuri si pereti verticali, creste ascutite, dar si un superb platou calcaros situat la peste 1300 m inaltime. Traseul include numeroase puncte de belvedere din care vei putea admira frumusetea Muntilor Apuseni. Este un adevarat paradis pentru iubitorii de fauna salbatica si plante rare, endemice.


Perioadă1 iunie 2024
Persoaneminim 3
LocațieMuntii Apuseni
Transportmasina

DETALII

Circuitul este spectaculos, un traseu ce poate fi parcurs indiferent de experienta pe munte, fiind necesara o minima conditie fizica si echipament specific. Este o alegere potrivita chiar si pentru familii cu copii de peste 7 ani si este pet-friendly.

Itinerariu

Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

Traseul dureaza in jur de 5-6 ore si are o dificultate medie. Sunt aproximativ 10 km si o diferenta de nivel de 750 m.

Ne intalnim la punctul de pornire in traseu (circuitul Scarita-Belioara) de unde incepem urcarea pe langa peretii verticali si crestele ascutite. Dupa cateva minute de urcare, traseul traverseaza o portiune de padure, apoi o zona putin expusa de stanca, urmand din nou padurea spectaculoasa alternata de poieni. In jurul altitudinii de 1200 m se va urca in Saua La Rascruce, de unde traseul circuitului coteste spre dreapta si ajunge pe platoul situat deasupra piscurilor impresionante.

Aceasta portiune din traseu iti ofera o panorama superba asupra Muntilor Apuseni, spre varful Muntele Mare, Muntele Baisorii si Muntii Trascau in departare.

Poteca urmareste pe alocuri marginea platoului, parcurgerea ei incarcandu-te cu adrenalina si peisaje deosebite. Unul dintre numeroasele puncte de belvedere de pe traseu il constituie si zona varfului Scarita, cu altitudinea de 1382 m.

Daca esti norocos, in functie de sezon, o rasplata binemeritata pentru efortul depus vor fi fructele de padure gasite din plin pe traseu: zmeura, afine si merisoare.

De la varful Scarita incepe usor coborarea, serpuind printre fagii batrani ai padurii. Dupa aproximativ 200 m altitudine coborati, te va suprinde un nou punct de belvedere la iesirea din padure: Cosul Boului. Te vei afla pe versantul opus acestuia, putand admira portalul imens al pesterii. Continuand coborarea, in scurta vreme vom ajunge inapoi in punctul din care am plecat unde se va incheia tura.


Ce include

Instructor-ghid montan

Ce nu include

Transportul

Mancarea

Echipamentul personal necesar

Echipament

Ghete/bocanci de munteImbracaminte de munte (tricou/bluza, polar/geaca de vant/ploaie, pantaloni sport/de munte)Bete de trekking – optionalFrontala sau lanternaSticla pentru apaPelerina de ploaieSapca sau bandanaCrema de protectie solara si ochelari de soareMancare pentru traseu (sandvis, batoane, fructe uscate etc)Rucsac 15-30 litri + husa protectie ploaie pentru rucsacTrusa de prim ajutor cu medicamente specifice nevoilor tale

Pretul pachetului:

200 

ron/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition