Adrenalină pe 4 roți

Acest raid-trip numit 4x4 Winter Survival Overlanding, vă oferă o întoarcere în timp într-o zona autentică și foarte sălbatică: zona rurală îndepărtată a munților Apuseni. Aici viața parcă s-a oprit în secolul al XIX-lea, un loc în care casele vechi vor alterna cu flora și fauna generoasă și neatinsă.

Tura 4x4 Winter Survival Overlanding este condusă de Florin Pop-Vancea (Flo), un experimentat ghid montan-național și instructor-formator în alpinism & supraviețuire, cu o mare experientă în off -road/overlanding. Acesta vă va însoți pe toată durata turei.

Partener oficial-Metabond Romania


PerioadăLocuri Ocupate!
Persoaneminim 2 masini / curs
LocațieApuseni
Dificultate🔴 mediuVezi Grade Dificultate
TipOffroad

Detalii

Denumire generală pentru Carpații Occidentali, Apusenii grupează la nord munții Pădurea Craiului și Vlădeasa, la nord-est Muntele Mare, la est și sud muntele Trascău și Metaliferi iar la vest Zarand și Codru Moma. În zona Muntele Mare se găsește 'bijuteria' Rezervația Scărița Belioara. Altitudinea maximă este vârful Muntele Mare – 1826m, fiind al treilea ca înălțime din munții Apuseni.

Recomandari

Este necesar un vehicul 4x4 , dar trebuie să respecte urmatoarele condiții:

 • este obligatorie roata de rezervă care să aibă aceeași dimensiune ca și celelalte anvelope cu care mașina este echipată
 • anvelopele recomandate sunt de tip A/T (All Terrain) sau M/T (Mud Terrain)
 • OBLIGATORIU lanturi de zapada si garda de de la sol cu lift de +5cm.
 • Recomandăm scut metalic, cel putin pentru motor
 • Recomandăm statie radio de emisie – receptie (cel putin statii portabile walkie talkie) pentru accesul la toate informatiile transmise si in timpul deplasării
 • Detinerea unei roti de rezervă si lanturi după criteriile mentionate mai sus este o cerinta obligatorie, lipsa acesteia sau dimensiuni gresite ale acesteia vor duce la interzicerea participarii la tura.

  Itinerariu

  Toate rutele de pe acest traseu au fost identificate și testate în prealabil. Traseul ales de Flo Adventure pentru acestă tură alternează în niveluri de dificultate, dar este gândit astfel încât să poată fi parcurs de orice participant care deține o mașină 4x4, conformă cu cerintele noastre (vezi recomandări și grade de dificultate). Acest traseu nu necesită cunoștințe în condusul off-road. Bineînțeles, varianta ideală este existența unei experiențe anterioare, dar nu este o cerință obligatorie.Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.
  Ziua 1 - 80 km parcurși

  Ne întâlnim cu toții în comuna Feleacu, jud. Cluj, de unde se pleacă pe un drum comunal de pietriș combinat cu pământ. Se vor traversa pajiști și pârâuri până vom ajunge în comuna Iara. De la Iara vom merge pe asfalt o scurtă bucată de drum, urcând și trecând prin spectaculoasele peisaje ale munților Apuseni. Vom vedea zona în care se adăposteau partizanii care au luptat în munți contra comuniștilor. De aici vom întâlni zăpada.

  Montarea lanțurilor va fi obligatorie datorită pantelor pe care le avem de coborât și a rampelor pline de zăpadă. Camparea se va face off camping.

  Ziua 2 - 55 km parcurși

  După micul dejun vom pleca cu mașinile pe drumuri de țară ce ne vor duce printr-un peisaj spectaculos, trecând prin păduri de foioase, apoi de conifere, ajungând în pajiștea alpină.

  În această zi vom atinge cea mai înaltă altitudine din această tură de 3 zile. Dacă vom reuși să trecem prin zapada care în unele zone depășește 1,5 m, vom campa undeva în sălbăticie înconjurați de frumusețea munților Apuseni.

  Ziua 3 - 85 km parcurși

  Servim micul dejun, pregătim mașinile și pornim spre casă pe drumuri de piatră și pământ (pline de zăpadă), prin zone superbe de pajiști și păduri dese de conifere. In aceasta aventură Apuseni Winter Survival 4x4, peisajele îți vor tăia respirația, iar mantia albă a munților încărcați de zăpadă, te va ajuta să te reîncarci de pace și liniste.


  Informatii

  Costul turei include

  Instructorul-ghid, echipamentul pentru curs (harți, corzi, scripeți, mai multe modele de cricuri, sufe, ocheți).

  Costul turei nu include

  Mâncarea, transportul - mașina de teren, combustibilul, cortul, asigurarea pe mașină.


  1 singura persoana in masina (respectiv soferul)

  750 

  ron

  /persoana

  sofer + insotitor/insotitori

  1300 

  ron

  /masina

  Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition