Cele doua piscuri

Situat in partea de sud a masivului Hohe Tauern, la limita dintre Carinthia si Tirolul de Est, Großglockner este varful cel mai inalt din Austria.

Se caracterizeaza prin forma piramidala a celor doua piscuri Kleinglockner – 3770m si Großglockner- 3798m. Pe versantul estic se afla Pasterze, cel mai intins ghetar al Austriei. Varful Großglockner este cel mai inalt varf din Alpii de est.

3798m
altitudine varf
6 zile
durata
medie
dificultate
2504m
altitudine baza

Detalii

Drumul de trecere, cel mai inalt al Austriei, ajunge la 2.576 m si este una dintre cele mai populare atracții turistice din țara (al doilea dupa Palatul Schönbrunn), cu aproximativ 270.000 de vehicule si 900.000 de vizitatori in fiecare an.

Itinerariu

Ne tinem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptam la conditiile meteo si la situatiile neprevazute.

Ziua 1

Transfer din Cluj in Salzburg, unde se va dormi in camping (este nevoie de cort personal). Salzburgul se remarca prin arhitectura sa baroca, inscris ca Loc din patrimoniul mondial din 1997 pe lista UNESCO. Pe langa frumusetea sa, orasul este cunoscut si ca loc de nastere al renumitului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

Ziua 2

Din Salzburg se ajunge in Grossglockner High Alpine Road (Hochalpenstraße) pana la punctul Franz-Josefs-Höhe.

Vizitarea zonei si a gheţarului Pasterze.

Ziua 3-4-5

Curs de initiere cu noduri, tehnica de ghetar, franarea cu pioletul in caz de alunecare pe panta cu zapada si tehnica de ascensiune pe un varf inalt. In functie de vreme se va face urcarea pe varful Grossglockner, cel mai inalt varf din Austria.

Coborarea pana la punctul panoramic Franz-Josefs-Höhe.

Ziua 6

Intoarcerea acasa.


Perioada2024
Persoaneminim 3
Cazarehotel, cort
Transportmasina, avion

Echipament tehnic

Sac de dormit + cort (pentru camping)Rucsac 45-60 LPiolet (se poate inchiria de la agentie)Coltari (se poate inchiria de la agentie)Ham (se poate inchiria de la agentie)Casca (se poate inchiria de la agentie)Ochelari de soare - 100% protectie UVCrema de protectie solaraSticla pentru apaFrontala

Asigurare

Recomandam asigurari de calatorie si optiuni de interventie, recomandate de firmele de asigurare ce sunt in colaborare cu agentia noastra de turism. Dupa ce optezi pentru o expeditie cu noi, un consultant te va indruma pentru achizitia unei polite potrivita pentru tine.

Imbracaminte si incaltaminte

2-3 tricouri1-2 flanele din bumbacSuprapantaloniPantaloni termaliO haina din Gore-texPolarPufoaicaPelerina2 perechi de manusiCaciulaMasca de fata (cagula) pentru vantSosete termale (macar o pereche pe zi)Bocanci semitehnici sau clasici

Ce include?

Instructorul si echipamentul de curs (coarda, cuie de gheata, carabiniera pentru asigurare)

Ce nu include?

Coltari, casca, ham, cort, piolet se pot inchiria de la noi, transportul, mancarea, cazarea, asigurarea medicala (obligatorie).

Informatii

Serviciile de achizionare bilete de transport (avion), transportul pana la destinatie sau asigurarile de calatorie NU intra in raspunderea Flo Adventure.

Pretul pachetului:

490

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition