La Dame Blanche

Situat la granita dintre Franta si Italia, Montblanc este cel mai inalt varf din Alpi, inconjurat de valea Chamonix, Alpii Graici si valea Courmayeur.

Cu o altitudine de 4.810 de metrii, varful ocupa locul 11 in lume ca proeminenta topografica. Jacques Balmat a realizat prima ascensiune in 1786, iar in 1808, prima femeie, Marie Paradis, cucereste varful.

4810m
altitudine varf
4 zile
durata
medie
dificultate
3167m
altitudine baza

Detalii

Muntele se afla la granita dintre regiunile Haute O Savoie (Franta) si Valle d’Aosta (Italia). Localizarea varfului este un subiect de controversa intre cele doua tari, fiecare plasandu-l pe harta intre granitele sale. Hartile franceze oficiale arata frontiera ca ocolind varful principal pe la sud, sustinand ca cel mai inalt punct al Italiei este Mont Blanc de Courmayeur. In urma unei conventii semnata la Torino in 1861, intre Franta si Regatul Sardiniei a fost fixata in cel mai inalt punct al masivului, dar deseori hartile franceze, datorita conventiei din 1861 isi a analizelor topografice ale cumpenei apelor, nu sunt de acord cu aceasta solutie.

Itinerariu

Ziua 1

Sosire in Chamonix, considerata capitala sporturilor montane si al alpinismului, fiind cunoscuta la nivel mondial.

Ziua 2

Intalnire cu ghidul in Les Houches, de unde se pleaca, la ora 8 dimineata. Cu ajutorul telecabinei si apoi a trenului cu cremaliera, vom ajunge la Nid d’Aigle. De acolo, pe un traseu usor la inceput si mai apoi mai antrenant si intr-o zona in care sunt montate corzi fixe, se ajunge la refugiul Gouter la altitudinea de 3814 de metri. Durata ascensiunii va fi de aproximativ 5 ore.

Ziua 3

Ne trezim dimineata la ora 1, iar intr-o jumatate de ora se porneste pe traseu. Acesta se va parcurge exclusiv pe zapada, pe zone inghetate, asigurati in coarda din motive de siguranta. Prima parte a traseului va lasa in curand locul unei frumoase creste finale pe care o vom parcurge dupa ce vom trece de refugiul Vallot, un punct de bivouac la care se apeleaza in caz de urgenta.

Timpul de ascensiune efectiv va fi de 5 pana la 7 ore, varful de 4810 metri, fiind atins undeva in jurul orei 10 a diminetii. Daca conditiile meteo o sa permita, vom face o pauza de o jumatate de ora, dupa care vom incepe coborarea pana la refugiul Gouter care va dura aproximativ 3 ore. Aici ne vom opri pentru o masa si pentru cateva bauturi necesare pentru refacerea energiei, inainte de a continua coborarea pana la Nid d’Aigle.

Ziua 4

Intoarcerea acasa.


Perioadaiulie, august
Persoanemaxim 2
Cazarecabana
Transportmasina, avion

Echipament tehnic

HamRucsacPiolet de turaColtariCascaOchelari de soare - 100%UVFrontala cu baterii noi

Asigurare

Recomandam asigurari de calatorie si optiuni de interventie, recomandate de firmele de asigurare ce sunt in colaborare cu agentia noastra de turism. Dupa ce optezi pentru o expeditie cu noi, un consultant te va indruma pentru achizitia unei polite potrivite pentru tine.

Imbracaminte si incaltaminte

2-3 tricouri1-2 flanele din bumbacSuprapantaloniPantaloni termaliO haina din Gore-texPolarPufoaicaPelerina2 perechi de manusiCaciulaMasca de fata (cagula) pentru vantSosete termale (macar o pereche pe zi)Bocanci tehnici, semitehniciCrema de protectie solara

Ce include?

Ghidul - atestat UIAGM / IFMGA, polita de asigurare de raspundere civila si recuperare.

Ce nu include?

Transport, cazare (de rezervarea pentru cazare la refugiu se va ocupa ghidul) masa.Cazarea si masa pentru ghid

Informatii

Serviciile de achizionare bilete de transport (avion), transportul pana la destinatie sau asigurarile de calatorie NU intra in raspunderea Flo Adventure.

Pretul pachetului:

750

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition