ZONA DE POVESTE

Piatra Iorgovanului este unul dintre varfurile de peste 2000 m din Masivul Piule-Iorgovanul, cunoscuti sub denumirea de Retezatul Mic. Situati in partea de sud a grupei montane cu acelasi nume (Retezat), relieful este dezvoltat in mase importante de calcare. Acest lucru genereaza peisaje contrastante, deosebit de frumoase.


Perioadă8 iunie 2024
Persoaneminim 3
LocațieMuntii Retezat
Transportmasina

DETALII

Traseul poate fi parcurs indiferent de experienta pe munte, fiind necesara o minima conditie fizica si echipament specific. Desi este solicitanta fizic, drumetia constand intr-o usoara urcare continua spre varf, aceasta te va rasplati pentru efortul depus prin numeroase puncte de belvedere.

Itinerariu

Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

Traseul dureaza in jur de 5-6 ore (dus-intors) si are o dificultate medie. Sunt aproximativ 7 km de parcurs (inclusiv retur) si 800 m diferenta de nivel.

Tura incepe de la locul de popas, vis-a-vis de Cabana de vanatoare de la Campusel. De aici se merge pe marginea unei poieni si incepe urcarea in padure. Incepand cu altitudinea de 1700 m, odata cu golul alpin, isi fac aparitia minunate puncte de belvedere cu panorame spre Culmea Oslea, Piatra Sturului si Varful Paltina.

Cu cat te apropii de varf, cu atat mai dese sunt formatiune calcaroase de suprafata: lapiezuri, doline, etc. Varful se poate distinge usor, fiind o formatiune de stanca cu o mica diferenta de nivel fata de suprafata inconjuratoare. Acesta iti ofera o deschidere spre vest catre Masivul Borascu cu varful Borascu Mare de 2158 m altitudine, Masivul Retezat spre nord, dincolo de valea Lapusnicului Mare si Culmea Piule-Plesa cu Varful Piule, de 2081 m catre est.

Intoarcerea la punctul de pornire se face pe acelasi traseu. Odata ajunsi la locul de popas se va incheia si tura.


Ce include

Instructor-ghid montan

Ce nu include

Transportul

Mancarea

Echipamentul personal necesar

Echipament

Ghete/bocanci de munteImbracaminte de munte (tricou/bluza, polar/geaca de vant/ploaie, pantaloni sport/de munte)Bete de trekking – optionalFrontala sau lanternaSticla pentru apaPelerina de ploaieSapca sau bandanaCrema de protective solara si ochelari de soareMancare pentru traseu (sandvis, batoane, fructe uscate etc)Rucsac 15-30 litri + husa protectie ploaie pentru rucsacTrusa de prim ajutor cu medicamente specifice nevoilor tale

Pretul pachetului:

250 

ron/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition