ACOPERISUL ROMANIEI

Vârful Moldoveanu este considerat acoperișul României datorită altitudinii sale impresionante de 2.544 de metri și poziției sale centrale în Masivul Făgăraș din Carpații Meridionali.

Această zonă este una dintre cele mai frumoase și mai pitorești regiuni ale României, cu peisaje montane spectaculoase și o varietate bogată de plante și animale sălbatice. Traseele de drumeție din această zonă sunt unele dintre cele mai dificile și mai impresionante din Europa de Est, iar vârful Moldoveanu este cel mai căutat și mai apreciat de către turiști.


Perioadă12-13 iulie 2024
Persoaneminim 3
LocațieMuntii Fagaras
Transportmasina

DETALII

Vârful Moldoveanu este cel mai înalt vârf muntos din România, cu o altitudine de 2.544 de metri. Acesta se află în Masivul Făgăraș din munții Carpați, în județul Sibiu, la granița cu județul Argeș.

În general, vârful Moldoveanu este o destinație turistică ideală pentru cei care iubesc natura, aventura și experiențele în aer liber, oferind o experiență inegalabilă de explorare și descoperire a unor peisaje montane unice în Europa.

Itinerariu

Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

Ne intalnim in comuna Nucsoara vineri seara unde ne vom caza.

Ne trezim in jurul orei 06:00 si ne vom deplasa cu masina pe un drum forestier pana la Stana lui Burnei unde vom lasa masina iar de acolo vom incepe tura spre Varful Moldoveanu cel mai inalt de la noi din tara. Peisajele vor fi unele spectaculoase odata cu inaintarea pe traseu si lasam in urma Cascada Vaii Rele si lacul Iezerul Moldoveanului pana in Portita Vistei.

Aici vom lua o mica gustare si ne vom pregati suflul pentru a-i intalni pe cei doi frati de peste 2500m, Vistea Mare 2527m si Moldoveanu 2544m. Ajunsi pe acoperisul Romaniei vom petrece momente de neuitat, fiind o experienta unica pentru fiecare "muntoman" roman.

Ne intoarcem din drumetie si pornim catre Nucsoara, la cazare.


Ce include

Ghid montan

Ce nu include

Cazarea

Transportul

Mancarea

Echipamentul personal necesar

Echipament

Ghete/bocanci de munteImbracaminte de munte (tricou/bluza, polar/geaca de vant/ploaie, pantaloni sport/de munte)Bete de trekking – optionalFrontala sau lanternaSticla pentru apaPelerina de ploaieSapca sau bandanaCrema de protective solara si ochelari de soareMancare pentru traseu (sandvis, batoane, fructe uscate etc)Rucsac 15-30 litri + husa protectie ploaie pentru rucsacTrusa de prim ajutor cu medicamente specifice nevoilor tale

Pretul pachetului:

350 

ron/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition