Strobilus

Cu o altitudine de 5642 metri, Elbrus este varful cel mai inalt din Europa si al 10-lea ca proeminenta topografica din lume. Se situeaza in Muntii Caucaz, in partea sudica a Rusiei, langa granita cu Georgia.

Elbrus are 2 varfuri, cu o diferenta de 21m intre ele. Prima ascensiune pe varful estic (5621m) a avut loc in 1829, realizata de Khillar Khachirov, in timp ce pe varful vestic ( 5642m) a ajuns pentru prima data expeditia britanica condusa de F. Crauford Grove.

In antichitate, Elbrus era cunoscut sub denumirea de Strobilus", ceea ce inseamna "un obiect rasucit".

5642m
altitudine varf
9 zile
durata
medie
dificultate
3404m
altitudine baza

Detalii

Muntii Caucaz se intind intre Marea Neagra si Marea Caspica, la granita dintre Europa si Asia. Aceasta pozitie geografica a nascut controverse intre geografi, unii considerand Elbrusul ca fiind cel mai inalt din Europa, in timp ce ceilalti sustin ca Mont Blancului ii revine acest drept. Din punct de vedere geografic, Caucazul ca regiune este parte din Asia, dar din punct de vedere cultural si istoric este considerat de cele mai multe ori ca parte a Europei.

Cu o altitudine maxima de 5642 m, Elbrus este cel mai inalt munte din Caucaz. Este format din doua varfuri ( "Varful de est" - 5642m si "Varful de vest" - 5621m), ambele acoperite de gheata. Muntele in sine este un vulcan stins, astfel ca altitudinea maxima este considerata ca fiind marginea craterului. In mitologia greaca, Prometeu fura focul din ceruri si il da oamenilor, fapt pentru care este pedepsit de catre Zeus si inlantuit de o stanca din Caucaz. De asemenea, Caucazul sau Kaukasos era considerat unul dintre stalpii sustinatori ai Universului.

Itinerariu

Ne tinem de program dar uneori suntem flexibili

Ziua 1

Transfer la Cheget.

Se alege ruta de la Bucuresti sau Budapesta catre Moscova, apoi Mineralniy Vody pana la Cheget.

Ziua 2

Aclimatizare.

Se urca pana pe varful Cheget (3404 m) pentru aclimatizare dupa care ne intoarcerem la cazare. Cheget este o destinatie cunoscuta pentru iubitorii de sporturi de iarna din Rusia, precum si un varf ideal pentru aclimatizare. Varful este situat la granita dintre Rusia si Georgia. Peisajul este unul de vis, dominat de Donguz-Orun. Pe fata nordica a acestuia exista un ghetar unic, in forma de x.

Ziua 3

Aclimatizare.

Urcam din Azau cu telecabina pana la Garabashi (3800m) iar de acolo in drumetie pe ghetar pana la Pirut (4200m) dupa care ne intoarcem la cazare.

Ziua 4-5-6-7-8

Aclimatizare si ascensiune

Vom avea un curs de initiere in tehnica de ghetar precum si franarea si folosirea pioletului pe o panta cu zapada. Apoi urcam pana la 4900m la Patukov Rocks iar apoi pe varful Elbrus (5642m), cel mai inalt varf din Caucaz si Europa.

Urmeaza coborarea pana la Azau.

Ziua 9

Intoarcerea acasa.


Perioada2024
Persoaneminim 3
Cazarehotel, cort
Transportmasina, avion

Echipament tehnic

Sac de dormitIzolirRucsac 60-80 LPiolet (se poate inchiria de la agentie)Coltari (se poate inchiria de la agentie)Casca (se poate inchiria de la agentie)Ham (se poate inchiria de la agentie)Ochelari de soare - 100% protectie UVCrema de protectie solara - fata si buzeSticla pentru apaFrontala

Asigurare

Recomandam asigurari de calatorie si optiuni de interventie, recomandate de firmele de asigurare ce sunt in colaborare cu agentia noastra de turism. Dupa ce optezi pentru o expeditie cu noi, un consultant te va indruma pentru achizitia unei polite potrivita pentru tine.

Imbracaminte si incaltaminte

2-3 tricouri.1 flanela din bumbac.1 bluza termala.Suprapantaloni.Pantaloni termali care se iau pe sub suprapantaloni.O haina din Gore-tex.Polar.Pufoaica.Pelerina2 perechi de manusi.Caciula.Masca de fata (cagula) pentru vant.Sosete termale (macar o pereche pe zi).Bocanci tehnici sau semitehnici

Dupa altitudinea de 5000 m temperatura poate sa fie foarte scazuta.

Ce nu include?

ColtariPioletBiletul de avionMancareaCazareaAsigurarea medicala (obligatorie)Taxa de vizaTaxa pentru invitatie

Extra

In taxa de invitatie sunt incluse si doua nopti de cazare la hotel cu mic dejun + transportul de la aeroport la hotel si inapoi + OVIR)

Ce include?

Instructor-ghidCorzile de ascensiuneHamCuie de gheataCarabiniera pt asigurare

Informatii

Serviciile de achizionare bilete de transport (avion), transportul pana la destinatie sau asigurarile de calatorie NU intra in raspunderea Flo Adventure.

Pretul pachetului:

750

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition