Vizitare Santa Claus Park – in Laponia

Capul Nord marcheaza cel mai nordic punct rutier al Europei aflandu-se dincolo de cercul polar. Faleza abruptă a Capului Nord este situată la aproximativ 2102,3 km de polul nord. Nordkapp este adesea menționat în mod incorect drept cel mai nordic punct al Europei. Cu toate acestea, capul Knivskjellodden, punct învecinat, se afla de fapt la 1450m mai spre nord. Vom atinge Nordkapp acest punct al Europei rutier ghidati de exploratorul Florin Pop-Vancea care este si ghidul acestei expeditii. Impreuna cu fiul sau au realizat o premiera nationala atingand Nordkapp la bordul unui Daewoo Tico, masina cu o vechime peste 25 ani. Ambele puncte sunt situate pe insula Mageroya.


Perioadă14-28 iunie 2025
masiniminim 5 masini / expeditie
LocațieEuropa
Dificultate🟢 usorVezi Grade Dificultate
TipTura-Expeditie

Detalii

15 zile petrecute in natura, liniste si incantare de condus prin taiga, unde gasimd reni si elani. Traversam si tundra polara, realizand o experienta de overlanding, anterior testata de exploratorul roman Florin Pop-Vancea.

Ziua polară are loc înainte și dupa solstițiul de vară (21 iunie). In aceasta perioadă, soarele nu apune pentru 24 de ore consecutive.

Așa că fă-ți bagajele, pornește într-o călătorie alaturi de Flo adventure către această destinație încântătoare și lasă minunile nordului indepartat să te hipnotizeze.

Recomandari

- un vehicul 4x4 sau suv dar se poate si cu un 4x2 dar cu o garda la sol mai ridicata

- obligatoriu stație radio CB pentru accesul la toate informațiile transmise în timpul deplasării

- roata de rezerva obligatoriu

- obligatoriu inca un filtru de aer, de rezerva.

- toate consumabilele schimbate inainte de plecare (ulei, filtre, verificat placute de frana, bucsi, rulmenti etc.) in caz de defectiune a automobilului pe durata expeditiei nu se va imputa nimic organizatorilor.

- kit de recuperare

Itinerariu

Toate rutele de pe acest traseu au fost identificate și unele testate în prealabil. traseul ales de Flo Adventure pentru acesta expeditie alternează în niveluri de dificultate, dar este realizat în așa fel incat să poată fi parcurs de orice participant care deține o mașină 4x4 sau 4x2, conform cu cerințele noastre (vezi RECOMANDARI).Acest traseu necesită o ușoară cunoștință în condusul offroad. Varianta ideală este existența unei experiențe anterioare, dar nu este o cerință obligatorie.Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.
Ziua 1 - 700 km - asfalt

Intalnire in Cluj-Napoca la ora 8 am cu plecare spre lagarul nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau, trecand prin Ungaria, Slovacia si Polonia. Cazarea se va face in camping sau cei care doresc pot sa isi ia camera la hotelul din camping. Vom vizita lagarul Auschwitz-Birkenau iar apoi avem o perioada timp liber.

Ziua 2 - 740 km parcurși – asfalt

Vom vizita Auschwitz - lagarul de concentrare. Dupa vizita vom porni spre Lituania. Cazarea se face intr-un camping pe malul unui lac.

Ziua 3 - 570 km parcurși – asfalt

Ora 9:30 - pornim spre Talinn, capitala Estoniei, traversand Lituania si Letonia si strabatand jumatate din teritoriul Estoniei. Aici ne vom caza la hotel si vom avea timp liber de vizita in frumoasa capitala a Estoniei.

Ziua 4 - 300 km parcurși – asfalt - offroad

Folosind transportul cu ferry boat-ul, pornim spre Helsinki iar dupa debarcare vom continua 300 km pe drumuri de asfalt si pamant strabatand spectaculoasa taiga finlandeza. Cazarea se va face off camping.

Ziua 5 - 400 km asfalt - offroad

Ora 9: Pornim pe un drum forestier strabatand taigaua in care se gasesc elanii Cazarea se va face off camping in frumoasele paduri de mesteceni.

Ziua 6 - 400 km – asfalt - offroad

Ora 9: Pornim pe un drum de offroad strabatand taigaua polara ajungand in Laponia unde ne vom opri si vom vizita casa lui Mos Craciun din Santa Claus Park tot acolo vom trece si de Cercul Polar . Cazarea se va face hotel sau off camping fiecare dupa preferinte.

Ziua 7 - 617 km – asfalt – trekking

Pornim spre Norvegia si parcurgem un drum de pamant prin taiga polara iar cu cat ne vom apropia de frontiera cu Norvegia si Rusia, zona de taiga se indeparteaza si apare zona de tundra. Cazarea se va face off camping.

Ziua 8 - 190 km - asfalt

Pornim spre Nordkapp punctul rutier cel mai nordic al Europei. Vom traversa tuneluri cu distanta lunga situate sub mare si ne vom bucura de peisajele oferite de tundra polara. Este ziua in care vom ajunge la Nordkapp unde vom vizita muzeul si monumentul Glob pamantesc. Cazarea se face in camping ( parcare) chiar la NordKapp.

Ziua 9 - 500 km - asfalt

Dimineata parasim Nordkapp si continuam pe drumul spectaculos de coasta spre fiordurile din Norvegia. Cazarea off camping sau in camping la alegere.

Ziua 10 - 633 km - asfalt

Ora 9: Strabatem pe margine fiorduri spectaculoase iar unele le traversam si cu ferryboat, podurile pe care vom trece sunt spectaculoase fiind situate la inaltimi mari. In aceasta zi o sa trecem din nou linia CERCULUI POLAR dar de data aceasta in Norvegia Cazarea off camping sau camping la alegere.

Ziua 11 - 507 km - asfalt

Dimineata pornim spre orasul Trondheim pe drumul spectaculos de coasta si prin muntii din Norvegia. Cazarea off camping sau in camping la alegere.

Ziua 12 - 420 km - asfalt

Este ziua in care trecem printr-o multime de tuneluri si vom lua 3 feriboturi ca sa putem traversa fiordurile.

Atlantic road, considerata cea mai frumoasa calatorie din lume. Cu cele opt poduri ale sale, drumul serpuieste de la Karvag pana la Vevang pe continent. Calatoria de-a lungul acestui traseu pitoresc este o experienta vizuala nemaipomenita. In acest loc natura se inalneste cu arhitectura si ingineria moderna ce va ofera momente memorabile.

Drumul trolilor- renumitul drum Trollstigen care dezvaluie o capodopera in inginerie fiind un drum impresionant de abrupt inconjurat de varfuri muntoase cu altitudine intre 1462m si 1629m.

Cazare camping sau off-camping la alegere.

Ziua 13 - 550 km - asfalt - offroad (o mica parte).

Plecare ora 9 : este ultima zi din expeditie in care ne vom indrepta spre zona cu un drum turistic national al Norvegiei în 1881 a fost luată decizia de a construi un drum, iar muncitorii migranți din Suedia si-au unit forțele cu localnici pentru a începe lucrările grele de construcție. Drumul a fost terminat în 1894 și încă ne impresionează. De acolo ne vom indrepta spre Larvik unde vom incheia aceasta expeditie. Cazare hotel sau camping.

Ziua 14

Zi pentru rezerva si situatii neprevazute.

Ziua 15

Continuarea calatoriei spre Danemarca si apoi spre Romania, se va realiza individual.


Costul expeditiei include:

Ghid roman autorizat – Flo (Florin Pop Vancea) cu o experienta vasta in domeniu.

2 buc – stickere de dimensiune mare pentru masina

2 buc – stickere de dimensiune mica pentru colectie

Costul expeditiei nu include:

Mâncarea, transportul - mașina de teren, combustibilul, cortul, sac de dormit.

Cazarile (la campinguri, pensiuni/hoteluri) - alegerea unitatilor de cazare nu intra in atributia noastra

Taxe de drum si poduri

Asigurare medicala obligatorie

Asigurare masina + asistenta rutiera

Cheltuieli de tractare sau reparatie in caz de incidente

Cheltuieli pentru repatriere in caz de incidente

Amenzile din trafic.

Biletele de ferry-boat dus-intors.

Alte cheluieli neprevazute.


Pretul expeditiei:

950 

euro

/masina

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition