Vizitare Santa Claus Park – in Laponia

Capul Nord marcheaza cel mai nordic punct rutier al Europei aflandu-se dincolo de cercul polar. Faleza abruptă a Capului Nord este situată la aproximativ 2102,3 km de polul nord. Nordkapp este adesea menționat în mod incorect drept cel mai nordic punct al Europei. Cu toate acestea, capul Knivskjellodden, punct învecinat, se afla de fapt la 1450m mai spre nord. Vom atinge si acest punct al Europei ghidati de exploratorul Florin Pop-Vancea care este si ghidul acestei expeditii. Impreuna cu fiul sau au realizat o premiera nationala atingand Nordkapp la bordul unui Daewoo Tico, masina cu o vechime peste 25 ani. Ambele puncte sunt situate pe insula Mageroya.


Perioadă15-29 iunie 2024
masiniminim 4 masini / expeditie
LocațieEuropa
Dificultate🟢 usorVezi Grade Dificultate
TipTura-Expeditie

Detalii

15 zile petrecute in natura, liniste si incantare de condus prin taiga, unde gasimd reni si elani. Traversam si tundra polara, realizand o experienta de overlanding, anterior testata de exploratorul roman Florin Pop-Vancea.

Ziua polară are loc înainte și dupa solstițiul de vară (21 iunie). In aceasta perioadă, soarele nu apune pentru 24 de ore consecutive.

Așa că fă-ți bagajele, pornește într-o călătorie alaturi de Flo adventure către această destinație încântătoare și lasă minunile nordului indepartat să te hipnotizeze.

Recomandari

- un vehicul 4x4 sau suv dar se poate si cu un 4x2 dar cu o garda la sol mai ridicata

- obligatoriu stație walkie talkie pentru accesul la toate informațiile transmise în timpul deplasării

- roata de rezerva obligatoriu

- obligatoriu inca un filtru de aer, de rezerva.

- toate consumabilele schimbate inainte de plecare (ulei, filtre, verificat placute de frana, bucsi, rulmenti etc.) in caz de defectiune a automobilului pe durata expeditiei nu se va imputa nimic organizatorilor.

- kit de recuperare

Itinerariu

Toate rutele de pe acest traseu au fost identificate și unele testate în prealabil. traseul ales de Flo Adventure pentru acesta expeditie alternează în niveluri de dificultate, dar este realizat în așa fel incat să poată fi parcurs de orice participant care deține o mașină 4x4 sau 4x2, conform cu cerințele noastre (vezi RECOMANDARI).Acest traseu necesită o ușoară cunoștință în condusul offroad. Varianta ideală este existența unei experiențe anterioare, dar nu este o cerință obligatorie.Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.
Ziua 1 - 700 km - asfalt

Intalnire in Cluj-Napoca la ora 8 am cu plecare spre lagarul nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau, trecand prin Ungaria, Slovacia si Polonia. Cazarea se va face in camping sau cei care doresc pot sa isi ia camera la hotelul din camping. Vom vizita lagarul Auschwitz-Birkenau iar apoi avem o perioada timp liber.

Ziua 2 - 740 km parcurși – asfalt

Vom vizita Auschwitz - lagarul de concentrare. Dupa vizita vom porni spre Lituania. Cazarea se face intr-un camping pe malul lacului Vilijampolė.

Ziua 3 - 570 km parcurși – asfalt

Ora 9:30 - pornim spre Talinn, capitala Estoniei, traversand Lituania si Letonia si strabatand jumatate din teritoriul Estoniei. Aici ne vom caza la hotel si vom avea timp liber de vizita in frumoasa capitala a Estoniei.

Ziua 4 - 550 km parcurși – asfalt - offroad

Folosind transportul cu ferryboat-ul, pornim spre Helsinki iar dupa debarcare vom continua 550km pe drumuri de asfalt si pamant strabatand spectaculoasa taiga finlandeza. Cazarea se va face off camping.

Ziua 5 - 330 km asfalt - offroad

Ora 9: Pornim pe un drum de offroad strabatand taigaua polara ajungand in Laponia unde ne vom opri pentru o scurta vizita la casa lui Mos Craciun, precum si in Santa Claus Park. Vom porni apoi spre la Cercul Polar pe care il vom traversa. Cazarea se va face off camping in frumoasele paduri de mesteceni.

Ziua 6 - 790 km – asfalt - offroad

Pornim spre Nordkapp punctul rutier cel mai nordic al Europei. Parcurgem un drum de pamant prin taiga polara iar cu cat ne vom apropia de frontiera cu Norvegia si Rusia, zona de taiga se indeparteaza si apare zona de tundra. Vom traversa tuneluri cu distanta lunga situate sub mare si ne vom bucura de peisajele oferite de tundra polara. Este ziua in care vom ajunge la Nordkapp unde vom vizita muzeul si monumentul Glob pamantesc. Cazarea se face off camping.

Ziua 7 - 200 km – asfalt – trekking

Dimineata, daca vremea ne permite vom porni pe jos sa atingem cel mai nordic punct al Europei, capul Knivskjellodden. Durata drumului, aproximativ 6 ore dus-intors. Continuam apoi cu masinile, 200 km spre fiordurile din norvegia. Cazarea off camping.

Ziua 8 - 900 km - asfalt

Ora 9: Strabatem marginile unor fiorduri si poduri situate la inaltimi mari. Cazarea off camping.

Ziua 9 - 700 km - asfalt

Atlantic road, considerata cea mai frumoasa calatorie din lume. Cu cele opt poduri ale sale, drumul serpuieste de la Karvag pana la Vevang pe continent. Calatoria de-a lungul acestui traseu pitoresc este o experienta vizuala nemaipomenita. In acest loc natura se inalneste cu arhitectura si ingineria moderna ce va ofera momente memorabile. Cazare off camping.

Ziua 10 - 11

Drumul trolilor - Lavrik. In aceaste zile vom urca pe renumitul drum Trollstigen care dezvaluie o capodopera in inginerie fiind un drum impresionant de abrupt inconjurat de varfuri muntoase cu altitudine intre 1462m si 1629m. Apoi ne vom indrepta spre zona cu cel mai inalt varf din Europa de nord si vom parcuge drumul situate la o altitudine de 1434m. Acest drum a fost deschis pentru circulatie în 1938.

Ziua 12 - 13 - 14

Continuarea calatoriei spre Danemarca si apoi spre Romania, se va realiza individual.

Ziua 15

Zi pentru rezerva si situatii neprevazute.


Costul expeditiei include:

Ghid roman autorizat – Flo (Florin Pop Vancea) cu o experienta vasta in domeniu.

2 buc – stickere de dimensiune mare pentru masina

2 buc – stickere de dimensiune mica pentru colectie

Costul expeditiei nu include:

Mâncarea, transportul - mașina de teren, combustibilul, cortul, sac de dormit,

Cazarile (la campinguri, pensiuni/hoteluri) - alegerea unitatilor de cazare nu intra in atributia noastra

Taxe autostrazi

Asigurare medicala obligatorie

Asigurare masina + asistenta rutiera

Cheltuieli de tractare sau reparatie in caz de incidente

Cheltuieli pentru repatriere in caz de incidente

Amenzile din trafic.

Biletele de ferry-boat dus-intors.

Alte cheluieli neprevazute.


Pretul expeditiei:

900 

euro

/masina

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition