ADRENALINĂ PE 4 ROȚI

Acest raid-trip numit Survival 4x4 – Overlanding vă oferă o întoarcere în timp într-o zona autentică și foarte sălbatică: zona rurală îndepărtată a munților Apuseni. Aici viața parca s-a oprit in secolul al XIX-lea, unde casele vechi vor alterna cu flora și fauna, generoasă și neatinsă.

Tura Survival 4x4-Overlanding este condus de Florin Pop-Vancea (Flo) un experimentat ghid montan-național și instructor-formator în alpinism & supraviețuire cu o mare experienta in Off Road / Overlanding . Acesta vă va insoți pe toată durata turei.

Partener oficial - Metabond Romania


Perioadă11-13 octombrie 2024
Persoaneminim 2 masini / tura
LocațieApuseni
Dificultate🔴 mediuVezi Grade Dificultate
TipOffroad-Overlanding

Detalii

Denumire generală pentru Carpații Occidentali, Apusenii grupează la nord munții Pădurea Craiului și Vlădeasa, la nord-est Muntele Mare, la est și sud muntele Trascău și Metaliferi iar la vest Zarand și Codru Moma. În zona Muntele Mare se găsește 'bijuteria' Rezervația Scărița Belioara. Altitudinea maximă este vârful Muntele Mare – 1826m, fiind al treilea ca înălțime din munții Apuseni.

Recomandari

Este necesar un vehicul 4x4. Acesta poate fi și un SUV, dar trebuie să respecte urmatoarele condiții:

 • este obligatorie roata de rezervă care să aibă aceeași dimensiune ca și celelalte anvelope cu care mașina este echipată
 • anvelopele recomandate sunt de tip A/T (All Terrain) sau M/T (Mud Terrain)
 • participarea nu este interzisă cu anvelope standard pentru asfalt, dar in caz de ploaie, teren umed sau pietre, acestea nu vor face fata
 • recomandăm scut metalic, cel putin pentru motor
 • recomandăm statie radio de emisie – receptie (cel putin statii portabile walkie talkie) pentru accesul la toate informatiile transmise si in timpul deplasării
 • Detinerea unei roti de rezervă după criteriile mentionate mai sus este o cerinta obligatorie, lipsa acesteia sau dimensiuni gresite ale acesteia vor duce la interzicerea participarii la curs.

  Itinerariu

  Toate rutele de pe acest traseu au fost identificate si testate in prealabil.Traseul ales de Flo Adventure pentru acesta tura alternează în niveluri de dificultate, dar este gândit astfel incat sa poată fi parcurs de orice participant care deține o mașină 4x4, conforma cu cerintele noastre (vezi RECOMANDARI si GRADE DE DIFICULTATE).Acest traseu nu necesită cunostinta în condusul off-road. Bineinteles, varianta ideala este existenta unei experiente anterioare, dar nu este o cerinta obligatorie.Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.
  Ziua 1 - 80 KM PARCUȘI

  Ne întâlnim cu toții în Cluj de unde se pleaca pe un drum comunal de pietriș combinat cu pământ. Se vor traversa pajiști și pârâuri până vom ajunge în comuna Iara. De la Iara vom merge si pe asfalt o bucată de drum iar pe urma pe drum de pamant si piatra urcand si trecând prin spectaculoasele peisaje ale Muntilor Apuseni. Vom vedea zona unde se adăposteau partizanii care au luptat în munți contra comuniștilor.

  Pe urmă vom urca pe drumuri de tara, de pământ și piatra și vom intra în povestea Apusenilor, trecând pe lângă locașuri vechi atinse de trecerea timpului. Vom înnopta in mijlocul padurii.

  Ziua 2 - 55 km parcurși

  Dupa micul dejun vom pleca cu mașinile pe drumuri de tara ce ne vor duce printr-un peisaj spectaculos trecând prin păduri de foioase, apoi de conifere ajungând în pajiștea alpină.

  De acolo mergem mai departe până în zona de campare. Seara vom organiza un foc de tabără cu discutii despre zilele petrecute impreuna .Vom merge mai departe până în zona de campare.

  Ziua 3 - 85 km parcurși

  Micul dejun. Pregătirea mașinilor și plecarea spre locul accidentului aviatic din 2014, unde două persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite. De acolo traseul va continua pe drumuri de piatră și pământ prin zone superbe de pajiști și păduri dese de conifere. Înainte de sosirea în Cluj vom lua masa împreuna intr-o poienita unde ne vom bucura de timpul petrecut impreuna.


  Informatii

  Costul turei include:

  Ghid montan – national

  Costul turei nu include:

  Mâncarea, transportul - mașina de teren, combustibilul, cortul, sac de dormit, asigurarea pe mașina. Cheltuieli de tractare sau reparatie in caz de incidente.

  Extra

  Varsta minima a persoanelor participante (insotitori) este de 12 ani.


  1 singura persoana in masina (respectiv soferul)

  750 

  ron

  /persoana

  sofer + insotitor/insotitori cu varsta minima de 12 ani

  1300 

  ron

  /masina

  Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition