Zona de poveste

Bucurati-va de 3 zile de aventura in Transilvania, o zona plina de cultura, istorie si natura salbatica. Descopera alaturi de noi unicitatea orasului Cluj-Napoca, frumusetea trecutului in muzeul de istorie a mineritului in sare a Salinei Turda si diversitatea naturii in Rezervatia Naturala Cheile Turzii si Rezervatia Geobotanica Scarita-Belioara.


Perioadă2023
Persoaneminim 3
LocațieApuseni
Transportmasina

Detalii

Denumire generală pentru Carpații Occidentali, Apusenii grupează la nord munții Pădurea Craiului și Vlădeasa, la nord-est Muntele Mare, la est și sud muntele Trascău și Metaliferi și la vest Zarand și Codru Moma. În zona Muntele Mare se găsește 'bijuteria' Rezervația Scărița Belioara și Cheile Runcului prin care vom trece. Altitudinea maximă este vârful Muntele Mare – 1826m, fiind al treilea ca înălțime din munții Apuseni.

Itinerariu

Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

Ziua 1

Sosire în Cluj-Napoca. Transfer de la aeroport în oraș, ulterior pensiune. Vizitarea orașului sau timp liber la alegere.

Ziua 2

Mic dejun. Vizitarea Salinei Turda din care fac parte Galeria de transport Franz Josef, săpatp între anii 1853-1871, Mina Iosif - sala ecourilor, precum și o sală de agrement cu diverse facilități de recreere. Urmează Rezervația Cheile Turzii, importante atât din punct de vedere științific, cât și a frumuseților sălbatice.

Celor aproximativ 1000 de specii floristice, vegetale, plante rare și celor 67 specii de păsări și alte animale li se adaugă o mare varietate a formelor de relief carstice cu peșteri, grohotișuri, colțuri stâncoase. Transport și cazare la Belioara.

Ziua 3

Mic dejun tradițional românesc. Ziua a treia este dedicată Rezervației Scărița Belioara, o rezervație geo-botanică din masivul Muntele Mare cu vârfuri muntoase înalte sub forma de turle, țarcuri și numeroase peșteri. Este un adevărat paradis pentru iubitorii de animale sălbatice și plante rare.

Prin ce se remarcă Scărița-Belioara? Rezervația cuprinde “șesul Craiului” situat pe un platou calcaros la peste 1350 m altitudine, spectaculoase abrupturi ce urmăresc Valea Belioara, pereți verticali și creste ascuțite. Circuitul durează în jur de 5-6 ore și are o dificultate medie; sunt aproximativ 11 km și o diferență de nivel de 850 m. După terminarea traseului se revine în Cluj-Napoca. Cazare.


Ce include

Transfer aeroport

Transport

Taxele de vizitare

2 nopti cazare la pensiune de 3 stele în Cluj

1 noapte cazare la căbănuța cu priciuri (opțional cort)

Ce nu include

Asigurare de călătorie

Mâncare


Pretul pachetului:

280 

persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition