VULCANUL STINS DIN ANATOLIA

Muntele Ararat se bucura de o reala faima incepand cu descrierile biblice ca fiind locul de acostament a arcei lui Noe, dar si un loc considerat sacru in cultura armeana. Prima ascensiune a fost realizata in 1829, de catre germanul Friedrich Parot, sub protectia militara a tarului Nicolae I al Rusiei, in urma razboiului Ruso-Persian.

Prima ascensiune realizata de un roman, are loc ulterior in 1996, de catre alpinistul si exploratorul Florin Pop-Vancea, fondatorul Flo Adventure, inregistrata ca si ascensiune solitara.

5137m
altitudine varf
6 zile
durata
medie
dificultate
2200
altitudine baza

Detalii

Masivul vulcanic din partea estica a Turciei este situat la frontiera Anatoliei (Turcia) cu Iran si Armenia. Ararat este format din doua varfuri, situate la 18 km distanta.

Marele Ararat, sau Büyük Ağrı Dağı, atinge o inaltime de 5137m deasupra nivelului marii iar micul Ararat, denumit Küçük Ağrı Dağı, se ridica intr-un con neted, abrupt la 3.896m.

Itinerariu

Ne tinem de program dar uneori suntem flexibili, ne adaptam la conditiile meteo si la situatiile neprevazute.

Ziua 1

Intalnire la aeroportul Agri sau Igdir si transfer Doğubeyazıt, din provincia Agri.

Ziua 2

Dupa micul dejun servit la hotel, echipamentul este transportat in minibus, traseul continuand spre satul Cevirme. Acesta mai este denumit si satul Eli si este situat la o altitudine de 2200m, fiind punctul nostru de baza al ascensiunii. In satul Eli, transportul bagajelor va fi transferat pe cai. Se asigura pachetele pentru masa de pranz, dupa care se incepe ascensiunea pana la prima baza, situata la altitudinea de 3350m. Drumetia din aceasta zi dureaza estimativ 4-5 ore. Odata ajunsi in prima baza, vom servi dulciuri si ceai din specificul bucatariei turcesti, urmand o perioada de odihna pana la servirea cinei.

Cazarea se face la cort.

Ziua 3

Dupa micul dejun bagajele vor fi incarcate si transportate cu ajutorul cailor. Se asigura pachete pentru masa de pranz si incepe ascensiunea la cea de-a doua baza, situata la altitudinea de 4100m. Durata drumetiei, aproximativ 4-5 ore. Cina.

Cazare la corturi.

Ziua 4

Aceasta zi este rezervata ascensiunii pe varf. Pentru aceasta trezirea se va face devreme, ora de plecare spre varf putand suferi modificari in functie de vreme. Dupa o drumetie de aproximativ 4-7 ore, vom ajunge pe cel mai inalt varf din Turcia si zona Armeniei. Continuam coborarea pana la punctul de 4100 m altitudine pentru pauza. Bagajele vor fi transportate cu ajutorul cailor. Continuam coborarea pana la prima baza, unde vom servi cina.

Cazarea se face la cort.

Ziua 5

Servim micul dejun in prima baza si continuam coborarea in satul Cevirme, localitatea de unde a inceput expeditia noastra. Aici avem posibilitea sa ne bucuram de o baie specific turceasca - hammam.

Cazare la hotel in Doğubeyazıt.

Ziua 6

Dupa servirea micului dejun la hotel, se face transferul la aeroportul Agri sau Igdir.

Intoarcerea acasa.


Perioada19-24 august 2024
Persoaneminim 3
Cazarehotel, cort
Transportavion

Echipament tehnic

Sac de dormitRucsac 60-80 LBete de TrekkingCasca (se poate inchiria de la agentie)Ochelari de soare - 100% protectie UVCrema de protectie solara - fata si buzeSticla pentru apaFrontala

Asigurare

Asigurare medicala obligatorie.

Imbracaminte si incaltaminte

2-3 tricouri.1 flanela din bumbac.1 bluza termala.Suprapantaloni.Pantaloni termali care se iau pe sub suprapantaloni.O haina din Gore-tex.Polar.Pufoaica.Pelerina2 perechi de manusi.Caciula.Masca de fata (cagula) pentru vant.Sosete termale (macar o pereche pe zi).Bocanci tehnici sau semitehnici

Dupa altitudinea de 5000 m temperatura poate sa fie foarte scazuta.

Ce nu include?

Biletul de avionAsigurarea medicala (obligatorie)Bacsisul pentru ghizii locali (50 euro)Permisul pentru ascensiune ($50)

Extra servicii

Servicii optionale neincluse in pret:

excursie la Ishak Pasha Palaceexcursie la Arca lui Noe

Ce include?

Ghid local autorizatInsotitor roman Transportul bagajelor pe traseu cu ajutorul cailor2 nopti cazare in hotelul din DoğubeyazıtMasa si bauturile pe durata trekking-uluiTransfer aeroport (Agri sau Igdir)-hotelEchipament: corturi, coltari, saltele, servirea mesei

Informatii

Serviciile de achizionare bilete de transport (avion), transportul pana la destinatie sau asigurarile de calatorie NU intra in raspunderea Flo Adventure.

Pretul pachetului:

850

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition