Intoarcerea cu elicopterul

Tabăra de bază a Everestului este cea mai populară destinație de aventură din Nepal Himalaya. Primii care au deschis ruta pe Everest în mai 1953 au fost Sir Edmund Hillary și Tenzing Norgay. „Everest Base Camp Trekking” este ținta finală pentru cei care preferă trekking-ul și pentru alpiniștii începători. Programul Everest Base Camp și Kala Patthar este genul de aventură „o dată în viață”, cu provocări și realizări, cu bucuria de a fi atât de aproape de cel mai înalt munte din lume. Peisajul este superb, cu vârfuri înconjurate de ghețari, mănăstiri antice și bineînțeles fascinanta cultură și tradiție a șerpașilor.

5545m
altitudine vârf
13 zile
duratā
mediu
dificultate
1400m
altitudine bazā

Detalii

„Everest Trekking + Elicopter” este un program popular, ușor de parcurs cu un „view” spectaculos de jos și din aer, care îți oferă imaginea satele șerpașilor, o mare varietate a culturii și tradiției lor, festivaluri colorate și tradiționalele mănăstiri. Flora și fauna reprezintă un alt ornament cu care se mândrește Parcul Național Sagarmatha. Povestea lui Yeti înca este un mister din regiunea Khumbu. Regiunea Everest, stabilită în 1976 cu arealul de 1248 km², este situată în partea estică a Nepalului, protejată de Parcul Național Sagarmatha. Frontiera nordică este comună cu Tibetul, inclusiv Mt. Everest, cel mai înalt vârf din lume. Altitudinea este cuprinsă între 2845 m și 8848 m( acoperișul lumii -Vf. Everest), incluzand cei mai înalți munți ai lumii: Mt. Everest, Lhotse, Nuptse, Cho Oyu, Pumori, Makalu, Ama Dablam care îți vor răsplăti prin frumusețea lor efortul depus.

Itinerariu

Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

Ziua 1

Transfer de la aeroport la hotel. După cazare vom avea o ședință tehnică.

Ziua 2

Vom vizita câteva obiective turistice în Kathmandu. Stupa Boudhanath impresionează prin mărimea ei, fiind una dintre cele mai mari astfel de construcții din lume. Din 1979 este trecută pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul istoric Patan este cunoscut pentru moștenirea culturală impresionantă. Se remarcă piața Patan Durbar, inclusă de UNESCO pe lista celor șapte „zone monument” care formează Zona Patrimoniului Mondial din Valea Kathmandu. Datorită sculpturilor în piatră, metal și altele, aflate la exteriorul clădirilor, orașul seamănă cu un muzeu în aer liber. Templul budist Swayambu face parte dintr-un complex format din stupă, o varietate de altare și temple. Adăugate acestora mai recent găsim o mănăstire tibetană, un muzeu și o librărie. Swayambu este cunoscut și ca Templul Maimuțelor.

Ziua 3

Zbor Kathmandu-Lukla (durează 45 minute). Aeroportul a fost construit în 1964 sub îndrumarea lui Edmund Hillary. Inițial s-a dorit construirea aeroportului pe terenurile mai plate ale fermierilor, însă aceștia nu au vrut să renunțe la pământul lor. Urcare până la Phakding sau Mnajo ( 3/4 h, 2640 m). Phakding este un sat din regiunea Khumbu, Nepal, inclus de asemenea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ziua 4

Urcare de la Phakding sau Mnajo la Namche Bazar ( 3/4h, 3440m). Acest orâșel este un cunoscut punct pentru expediții pe Everest sau alte vârfuri din zonă. Este înconjurat de peisaje deosebite, încărcat de istorie și de ospitalitate.

Ziua 5

Aclimatizare la Namche Bazzar.

Ziua 6

Namache – Tengboche (4/5h) 3860m. Din acest loc se deschide o panoramă a Munților Himalaya, cu vârfuri faimoase precum: Everest, Nuptse, Lhotse, Ama Dablam.

Ziua 7

Tengboche – Dingboche (4/5h) 4350m.

Ziua 8

Aclimatizare la Dingboche si urcare pe varful Nangkartshang.

Ziua 9

Dingboche – Labuche (4/5h) 4910m.

Ziua 10

Labuche – Goraksep (3/4h) 5170m. Everest Base Camp, locul în care mulți visează să ajungă cel puțin o dată în viață. Peisajul este unul impresionant, greu de descris în cuvinte.

Ziua 11

Goraksep – Acensiune pe Kalapathar 5545m. Se pornește dimineața devreme pentru a vedea răsăritul în zona Mt. Everest și Ghețarul Khumbu (2 / 3h) 5545m. Înapoi la Gorakshep. Zbor de întoarcere cu elicopterul la Lukla.

Ziua 12

Lukla – Kathmandu zbor cu avionul (40 /45m) 1350m și transfer la hotel.

Ziua 13

Întoarcere acasă.


PerioadăLOCURI OCUPATE!
Persoaneminim 4
cazarehotel
Transportavion

ECHIPAMENT TEHNIC

Sac de dormit cu temperatura de confort minim – 10 grade celsiusRucsacOchelari de soare - 100% protecție UVCremă de protecție - față și buze - factor mare de protecțieSticlă pentru apăTrusă de prim ajutorFrontală și baterii de rezervă

asigurare

Recomandăm asigurări de călătorie și opțiuni de intervenție, recomandate de firmele de asigurare ce sunt în colaborare cu agenția noastră de turism. După ce optezi pentru o expediție cu noi, un consultant te va îndruma pentru achiziția unei polițe potrivite pentru tine.

ÎMBRĂCĂMINTE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE

Bluză termală cu mânecă lungă și pantaloni. Pantaloni ușori pentru drumeție Suprapantaloni.Bețe de trekking (opțional)O haină din Gore-texPolar sau softshellPufoaicăPelerină 2 perechi de mănușiCăciulăMască de față (cagulă) pentru vânt4-5 perechi de șoseteBocanci pentru ascensiune și încălțăminte ușoară pentru vizitele scurte (sandale, pantofi sport).

Ce include

Transfer de la aeroport la hotel și înapoi, ședința tehnică în Kathmandu.Cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3-4 stele în Kathmandu.Cazare pe toata durata ascensiunii.Taxele necesare intrărilor în parc și TIM card.Asigurare completă pentru staff-ul nepalez în timpul ascensiunii.Mese complete pe durata ascensiunii: mic dejun, prânz ( două feluri de mâncare) și cină (un singur fel).Băuturi calde pe durata meselor: (ceai, cafea etc).Transport până la punctul de start și finish al ascensiunii.Zborul intern KTM – LUKLA – KTM și taxele de aeroport.Trusa de prim ajutor pentru staffGhid atestat local și porteri.Un bagaj până la 15 kg pe care îl va duce porterul.Porteri pentru transportul echipamentului - maxim 15 kg

Ce nu include

Biletul de avion pânā în Kathmandu.Prânz și cină în Kathmandu. Băuturi pe durata expeditiei: bere, whisky, rom , apă, apă minerală etc. Taxele de intrare din timpul turului de oraș in Kathmandu: Stupa Boudhanath, templul Maimutelor, templul Pashupatinath.Costuri suplimentare apărute datorită condițiilor nefavorabile, exemplu vremea rea din cauza careia nu se poate zbura de pe aeroportul Lukla.Cheltuieli personale: apă caldă(duș) sau încărcarea bateriilor (telefon, laptop etc).Echipament personal.Asigurare pentru calatorie obligatorie, salvare, repatriere, medicamente, consultatii medicale, spitalizare. Bacșisul pentru porteri și ghizii intre 7-10% din pretul turei (bacsisul este destinat pentru Climbing Sherpa Guide, ghidul de trekking si porteri)Taxa de viză de 50 dolari.O poză tip pașaport.

Informatii

Serviciile de achizionare bilete de transport (avion), transportul pana la destinatie sau asigurarile de calatorie NU intra in raspunderea Flo Adventure.

Pretul pachetului:

2.150

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition