Tinutul berberilor

Numele arab al țarii, al-Magrib al-Aqsa, inseamna Vestul Extrem si se refera la faptul ca Marocul este cea mai vestica țara din lumea araba.

Localizat in Parcul National Toubkal, in partea sud-vestica a Marocului, Toubkal este varful cel mai inalt din Muntii Atlas si din statele arabe. Prima ascensiune europeana are loc in 1923 realizata de catre Marquis de Segonzac, Vincent Berger si Hubert Dolbeau.

4167m
altitudine varf
8 zile
durata
usor
dificultate
1740m
altitudine baza

Detalii

Muntii Atlas s-au format atunci cand placile tectonice ale Europei si Africii s-au ciocnit, producand ridicarea scoartei terestre. Ei formeaza un lant inalt in nord-vestul Africii, cu varful cel mai inalt denumit Toubkal. Acesta este situat in sudul Marocului si are o inaltime de 4167m. Muntii Atlas actioneaza ca o bariera climatica intre zonele de coasta ale Atlanticului si Mediteranei si gigantul Sahara, care cuprinde o treime din Africa. Desertul Sahara se intinde de la Oceanul Atlantic in vest, pana la Marea Rosie in est.

Marrakech-ul este unul dintre centrele turistice importante din nordul Africii. Este renumit pentru monumentele de arhitectura din partea veche a orasului denumita "medina". Aici intalnesti stradute ascunse, palate si cateva dintre cunoscutele bazaruri orientale. Djemaa el Fna este piata in jurul careia s-a dezvoltat orasul vechi si un important punct turistic.

Itinerariu

Ne tinem de program dar uneori suntem flexibili

Ziua 1

Intalnire in Marrakech. Transfer la Imlil.

Se alege ruta din Cluj sau Bucuresti catre Marrakech si apoi la Imlil, la 60 km sud de Marrakech. Ne vom caza la riad si avem timp liber si vizitarea unui sat berber de munte.

Ziua 2

Urcam din Imlil (1740m) pana la Refuge du Toubkal (3207m).

Ziua 3

Varful Jebel Toubkal

Plecam la ora 5.30 dimineata si incepem ascensiunea pe varful Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din Africa de Nord. Apoi coboram la Imlil si ne intoarcem la cazarea din riad.

Ziua 4

Domeniul filmelor

Plecam la ora 8 dimineata din Imlil, ca sa vizitam satul fortificat Ait-Ben-Haddou, un loc ce se gaseste in patrimoniul mondial Unesco. Aici s-au filmat numeroase filme precum:

Sodom and Gomorrah (1963)Oedipus Rex (1963)The man who would be king (1975)The message (1976)Jesus of Nazareth (1977)Marco Polo (1982)The Jewel of the Nile (1985)The Living Daylights (1987)The last tempation of Christ (1988)The sheltering sky (1990)Kundun (1997)The mummy (1999)Gladiator (2000)Alexander (2004)Kingdom of heaven (2005)Babel (2006)One night with the king (2006)Prince of Persia (2010)Son of god (2014)
Ziua 5

Plecam la ora 8 dimineata ca sa vizitam canionul Dades si apoi impresionantul canion Toudra. Din canionul Toudra vom ajunge in Merzouga, poarta de intrare in desertul Sahara. Aici vom lasa masinile si ne vom continua drumul pe dromaderi, deplasandu-ne mai departe in desert, pana aproape de frontiera cu Algeria.

Ziua 6

Rasaritul soarelui in desert.

Plecam la ora 6 dimineata pentru a surprinde rasaritul de soare in plin desert. Dupa ce luam micul dejun, pornim spre Marrakech, seara vizitam cunoscuta piata Jemaa el-Fnaa.

Ziua 7

Zi libera de vizitare si cumparaturi in Marrakech.

Ziua 8

Intoarcerea acasa.


Perioada15-22 septembrie 2024
Persoaneminim 3
Cazareriad, cort berber
Transportmasina, avion

Echipament tehnic

Rucsac 40-55 litriSac de dormit usor (temperatura de comfort 0 grade)Ochelari de soare- 100%UVCrema de protectie - fata si buze - factor de protectie ridicatSticla pentru apaFrontala

Asigurare

Recomandam asigurari de calatorie si optiuni de interventie.

Imbracaminte si incaltaminte

3-4 tricouri2 flanele din bumbacPantaloni scurtiPantaloni si suprapantaloniO haina din Gore-texPolar sau soft shellManusiCaciula sau BuffMasca de fata (cagula) pentru vantSandale sau o pereche de pantofi sportBocanci clasici

Ce include?

Ghid localInsotitor roman Transfer aeroportTransport pe toata durata cursuluiMic dejun si cinaCazare pe toata durata cursuluiO noapte cazare in desert in corturi berbereInchirierea dromaderilor pe toata deplasarea in desert

Ce nu include?

Biletul de avion pana la Marrakech dus-intorsPranzulBauturile din afara meselorBiletele de intrare la muzee (daca va fi cazul)BacsisuriAsigurarea medicara (obligatorie)

Informatii

Serviciile de achizionare bilete de transport (avion), transportul pana la destinatie sau asigurarile de calatorie NU intra in raspunderea Flo Adventure.

Pretul pachetului:

835

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition